Brandweer ingezet om ijs te creëren

zondag 22 januari 2017

Brandweer ingezet om ijs te creëren

16 januari 2017

De IJsvereniging haalt echt alles uit de kast om toch ijs te creëren op de ijsbaan die nu nog bedekt is met een laag sneeuw. Maandagavond werd de brandweer ingezet om water op de baan te sproeien.

De samenwerking tussen de brandweer en IJsvereniging Voorwaarts in Sleen is eigenlijk uniek te noemen. Nu het vriest zijn de ijsmeesters super alert en willen ze niets liever dan ijs op de baan. Maar een vervelende bijkomstigheid is dat er veel sneeuw op de baan ligt. Dus na overleg werd besloten om de brandweer om hulp te vragen. 

IJsmeester Roelie Otten pleegde één telefoontje naar de brandweerpost en maandagavond rond de klok van zeven stond een ploeg vrijwilligers klaar om te helpen. 


De slangen werden aangekoppeld, water erop en aan de slag. 


Even wordt door deskundige Otten met de brandweerman overlegd of er beter gespoten of gesproeid kon worden. 

Beeldschoon

Het was eigenlijk een sprookje om hierbij te zijn. De rijp op de bomen, de effecten in het ijs, de straal van de waterslang tegen het licht. 

IJskoud

Het was erg koud maandagavond en dan lekt er ook nog een slang. Maar Gert Kiers wist er wel raad mee en legde meteen een slangverbandje aan. En klaar was het weer. 


Zoals gezegd werd alles uit de kast gehaald om ijs te maken. Het waterkanon werd ook ingezet om alles wat te versnellen. 

Niks doen is geen optie!


Met evenveel enthousiasme zetten de mannen zich in om toch te proberen het ijs in topconditie te krijgen.

IJsmeester Otten. "Het is geweldig hoe dit hier gaat in Sleen. Als het gaat vriezen moeten we aan de slag. Dan zie je dat er veel sneeuw op de baan is. Wat nu .... kun je zeggen. Niks doen is geen optie, want we willen gewoon ijs. Dus dan roepen we de hulptroepen in, de brandweermannen. Die komen vrijwillig meehelpen en op de afgesproken tijd waren ze ter plaatse en gingen meteen aan de slag. Dat is gewoon uniek. Het streven is om een deel van de baan schaatsklaar te krijgen zodat de jeugd misschien de baan op kan, hopelijk woensdagmiddag."

Nu moet het weer natuurlijk meezitten. De ijsmeesters volgen het op de voet via weerberichten, websites enz. 

Dus houdt Sleen.nu of de pagina van IJsvereniging Voorwaarts (www.sleen.nu/voorwaarts) goed in de gaten.